2011. augusztus 5., péntek

Kukoricadara puding vodkás aszalt szilvával

Nemrég születésnapos barátnőmet vártam, és az utolsó pillanatban jutott eszembe, hogy jó lenne valami tortával is kedveskedni neki. Sütni ugyan már nem volt idő, de azért bekukkantottam a hűtőszekrényembe, mégis milyen alapanyagok állnak rendelkezésre.
Így született meg a vodkás aszalt szilvával dúsított kukoricadara puding.
Az alkoholizáló aszalt szilva még a legutóbbi aszalt szilvás vodka készítéséből maradt, és azóta vár "újrahasznosításra”. A kukoricadara tejjel főzve, kevés cukorral édesítve igazi finomság mindazoknak, akik nem a tömény édességeket kedvelik.
Az már csak hab a tortán, hogy Anyukám találmányát alkalmazva, a pudingot egy óriás homokozóformába töltöttem, így egy mosolygó napocskával köszönthettem az ünnepeltet.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése