2012. január 11., szerda

Boldog mindennapot!

Igen, tudom, a hagyománytisztelő és szorgalmas emberek a hétvégén már leszedték a karácsonyfát, és eltették a karácsonyi díszeket is. Elbúcsúztunk a karácsonyi hangulattól, egy időre elfelejtjük a decemberi nagy rohanást, vásárlási lázat, kampányszeretetet is.
Sokszor hallottam, olvastam decemberben, hogy miért alkalomhoz kötötten - karácsonykor, Valentin-napon, Anyák napján - mutatjuk ki túláradó módon a szeretetünket. Miért nem áramoltatjuk egész évben azok felé, akik megérdemlik.
Mivel én sem vagyok a szeretet kampányszerű kimutatásának híve, már több tíz évvel ezelőtt létrehoztuk barátnőmmel a Lestyán-napot. Lestyánról azt kell tudni, hogy mindig ünnepelhető, valahányszor szeretnénk meglepni valakit egy kis aprósággal :- ) (Hogy miért pont Lestyán-nap, annak hosszú története van, melyben fontos szerepet játszik egy hátizsákos kirándulás a bolgár hegyekben és az akkor még meg sem született Vilmos herceg is. De ez a mostani eszmefuttatásom szempontjából nem lényeges.)
Lestyán-nap mellé pedig kitaláltam egy új köszöntést is. Boldog mindennapot!
És hogy ne csak elmélet maradjon mindez, gyorsan alkottam is két képeslapot, amivel már el is küldtem aktuális jó kívánságaimat.