2012. február 2., csütörtök

Kényeztető spa az otthonunkban

A kényelem a kényeztetés fontos része. Ma már szinte minden házhoz hozatható – ebéd, ruha, színházjegy… De mi a helyzet a kényeztetéssel? Fodrász, manikűr, masszázs? Shanghaiban, ahol a kiszolgálás mindenek felett áll, már erre is van példa. A Happii Woman cég házhoz hoz mindent, amit csak egy spaban szeretünk. Igazi spa hangulatot varázsolnak a lakásban – aromaterápiás masszázs, manikür, szőrtelenítés az otthon kényelmében és egy profi tapasztalatával. A cég még spa partikat is szervez, ha valaki kedvenc barátnői társaságában szeretne megszépülni.
Te mit szólnál egy ilyen szolgáltatáshoz?

2012. január 30., hétfő

Születésnapi torta plusz meglepetéssel

A születésnapi tortát természetesen meg is rendelhetjük, de igazán egyénre szabott akkor lesz, ha mi magunk készítjük el a kis ünnepeltnek. Ráadásul egy kis ötlettel mindjárt ajándékot is rejthetünk a tortába, helyesebben mondva a tortára.
Készítsük el a születésnapos kedvenc tortáját – vagy keressünk valami újat, finomat és könnyűt.
Keressünk az ünnepelt kedvenc mesefiguráit ábrázoló képeket az interneten, és nyomtassuk ki a tortának megfelelő méretben. Ha van a kedvencet ábrázoló szalvétánk vagy csomagolópapírunk még jobb, akkor használhatjuk azt is.
Fóliázzuk le a kiválasztott képeket. Ezt megtehetjük mi magunk is, ha van fóliázó gépünk, vagy vigyük el egy fénymásoló irodába, ahol fóliázással is foglalkoznak. A lefóliázott képeket ollóval szabadon, megfelelő formára vághatjuk, és a tortakrémbe „ragaszthatjuk”. Az így elkészített, mesés tortának garantált sikere lesz a gyerekek körében.
(Radicsné-torta.jpg)
A torta elfogyasztása után a műanyag dekorációt mossuk le mosogatószeres vízzel. A kisebb darabokra ragasszunk megfelelő méretű mágneslapot, és máris kész a hűtőmágnes. A torta tetején lévő nagyobb kép a négy sarkán mágneslappal ellátva szintén lehet a hűtőszekrény vagy a gyerekszobai mágnesfal dekorációja.
De használhatjuk a továbbiakban tányéralátétnek is. Még mutatósabb, ha mindjárt elkészítjük a hozzáillő, kisebb méretű (kb. 9 cm-es) négyzet vagy kör alakú poháralátéteket is.
Ha van kedvünk, egész sorozatot is készíthetünk a poháralátétekből, különböző mesefigurákkal, s a szülinapi buli végén minden kis vendég hazaviheti a sajátját.
(Az ötletet és a fényképet Mátraházi Beatrixtól kaptam)