2011. november 30., szerda

Adventi naptár máskép

Mivel ritkán találkozunk, már november közepén megleptem a nővéremet és egyik kedvenc barátnőmet egy-egy adventi naptárral. Elvégre hol van az megírva, hogy csak gyerekek kaphatnak ilyet.
Az ő naptáruk azonban nem csokoládét rejtegetett. A koszorú alakban elhelyezkedő 24 csipeszben egy-egy tasak tea kelleti magát. Remélem, a decemberi hajtás közepette lesz idejük arra, hogy minden nap találjanak egy negyed órát, amikor békésen leülhetnek egy csésze tea mellé.

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barátnőm, akit éppen most kapott el a teatasak hajtogatási láz, egyből meg is jegyezte, hogy jó lett volna, ha minden zacskó tea mellett van még hét üres teatasak is. Micsoda ötlet! Jövőre talán már így készítem. Akkor teázás közben akár el is készülhet minden nap egy-egy csillag.
Nővérem viszont azt vetette fel, hogy miért mindig "kapunk" az adventi naptárral, miért nem „adunk”inkább. Gyorsan el is kezdtem ötletelni. Hirtelenjében ezek jutottak eszembe:

  • Karácsonyfa puzzle 24 darabból – minden nap hozzáteszünk egy részletet, karácsonyra összeáll az egész fa
  • Csupasz karácsonyfa rajz, amire minden nap rajzolunk egy-egy újabb díszt
  • 24 csillag alakú kartonlap. Minden nap felírjuk rájuk az aznapi jó cselekedetünket, s felragasztjuk az ablakra, tükörre
  • 24 képeslap egy dobozban – minden nap elküldünk egyet valakinek, akire már régóta nem jutott időnk

Nektek milyen ötleteitek vannak?

2011. november 28., hétfő

Teatasak csillagok 6.

Még mindig az alap sátorhajtás. Az előző heti "izgalmak" kipihenésére, most itt van megint egy egyszerűbb változat. Csak aláhajtjuk mindkét szélét...

2011. november 27., vasárnap

Adventi üzenetek

Az adventi időszak a békéről, egymás felé fordulásról, meghittségről szól. Milyen jó is az, amikor sikerül közösen leülni a vacsoraasztal mellé, és utána is nem felpattanni, hanem még jól esően beszélgetni és egymásra figyelni.
Még szebbé tehetjük ezt az ünnepi időszakot, ha elgondolkodunk azon, mi mindent köszönhetünk meg egymásnak. Készítsünk elő színes cédulákat, tollakat és egy szép tálat vagy üveget, és kezdjünk el köszöneteket írni egymásnak. A cédulákat összehajtogatva gyűjtsük, és karácsony este aztán kibontogathatjuk őket – minden más ajándéknál nagyobb öröm lesz a szeretteinktől kapott sok-sok melegség.
Legyenek az üres cédulák szem előtt, hogy napközben is ráírhassuk, ha eszünkbe jut valami újabb dolog, amiért köszönetet mondhatunk. Csak elkezdeni nehéz - meg a végén abbahagyni, annyi szép érzés jön elő, ha belekezdünk.

Írhatjuk az üzeneteket névvel vagy névtelelenül is - utóbbi esetben jó játék közösen kitalálni, hogy kitől is származik az adott köszönet.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Fotó innen: kanuhawaii.org)